Ангела Меркель була змушена піти з посади канцлера після шістнадцяти років перебування на цій посаді. Про це повідомляє портал DW.

26 жовтня в день установчого засідання бундестагу двадцятого скликання президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вручив їй разом з членами її кабінету офіційну грамоту про закінчення їх повноважень.

Згідно зі статтею 69 основного закону ФРН Штайнмаєр попросив Ангелу Меркель бути на посаді канцлера як виконуючої обов'язки до того, як новий уряд дасть присягу. Також він про це він попросив Міністрів.

Ангела Меркель, скріншот: Youtube
Ангела Меркель, скріншот: Youtube

Справа в тому, канцлер повинен бути на своїй посаді до того, поки Бундестаг не вибере наступника. Його повноваження залишаються колишніми, проте, згідно з традиціями, він зазвичай не приймає важливих законопроектів.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Передбачається, що партії в парламенті будуть домовлятися щодо коаліції до 6 грудня. А це означає, що Меркель буде в ролі виконуючої обов'язки приблизно шість тижнів.

На установчому засіданні Бундестагу Меркель і члени її кабінету, які так само, як вона, не стали знову депутатами, пересіли на трибуну для почесних глядачів.

Німецький канцлер очолювала німецький уряд з 2005 року. Три роки тому вона заявила, що не братиме участі у виборах в парламенті як кандидат на пост канцлера і стримала його в 2021 році.

Нагадавши, Володимир Зеленський окреслив космічне майбутнє України спільно з NASA. Відповідні повідомлення і фотографії із зустрічі з'явилися на офіційній сторінці президента України Володимира Зеленського в соцмережі

Як повідомляв портал Знай, кому з українців не світить субсидія

Також Знай в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло-на 75,6%.