Українці вимагають скасувати єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) для випускників, які навчаються за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право». Відповідну петицію опублікувала на сайті Офісу президента Тетяна Кузьмич.

Вона звернулася до Уряду та президента України Володимира Зеленського від імені студентів усіх вищих навчальних закладів, які випускають студентів за спеціальностями "Право" та "Міжнародне право".

Студенти, кадр з відео
Студенти, кадр з відео

За її словами, ще 11 листопада 2020 року відбулося слухання в Комітеті Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій на тему: «Реформування вищої юридичної освіти в Україні: проблеми та перспективи». Темою обговорення став проект Концепції розвитку юридичної освіти.

У липні того ж року понад третину всіх випускників правничого бакалаврату не подолали порогові бали Єдиного фахового вступного випробування та Єдиного вступного іспиту з іноземної мови, і не змогли вступити до магістратури. Однак випускники бакалаврату зіштовхнулися з тим, що не можуть влаштуватися на роботу за спеціальністю.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Так, випускники, які подолали порогові бали та вступили до магістратури, знову повинні складати іспит (ЄДКІ), щоб "довести" свої набуті знання. Крім того, у проекті Концепції вказано, що атестація здобувачів ступеня вищої освіти магістра за спеціальностями 081 «Право» та 082 «Міжнародне право» здійснюється у формі єдиного для обидвох спеціальностей державного кваліфікаційного іспиту, який охоплює нормативні програмні результати навчання та компетентності як бакалаврського, так і магістерського рівнів освіти», - нагадала вона.

На думку автора петиції, студенту магістратури, який нещодавно склав ЄФВВ, не доцільно складати ще й ЄДКІ. У зв’язку з цим вона вимагає скасування складання Єдиного державного кваліфікаційного іспиту для студентів магістратури за спеціальностями "Право" та "Міжнародне право".

Студенти, скріншот: Youtube
Студенти, скріншот: Youtube

Знай.ua нагадує: Трудову книжку можна забрати до звільнення? Адвокат Дудник пояснив, як змінилися права українців

Як раніше повідомляв Знай.ua: Від пенсіонерки зажадали виплачену субсидію: занадто "кучеряво" живе

Також Знай.ua писав: Подвоїмо внески: у Мінсоцполітики запропонували альтернативу накопичувальній пенсії