Українці все більше чинять опір і відмовляються від вакцинації проти COVID-19, погіршуючи ситуацію масовою підробкою ковід-сертифікатів про зроблені щеплення і негативних результатів ПЛР-тестів.

Наслідки жахливі - переповнені реанімації з пацієнтами в критичному стані, серед яких жодного вакцинованого.

У Facebook розмістили відео зі Львівської клінічної лікарні, де борються за життя тяжкохворі українці. Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Наталія Матолінець у ролику розповіла про історію 40-річної молодої жінки, мами трьох маленьких дітей, яку за дві доби встигли вже двічі реанімувати. Відзначається, що вся велика сім'я є активними противниками вакцинації.

Лікарі закликають українців швидше зробити вакцинацію і нагадують, що загроза життю від COVID-19 реальна.

"Я закликаю всіх, хто чує мене, Хто бачить мене, хто чує зараз цей шум реанімаційного відділення, бережіть себе, бережіть своїх рідних. Вакцинуйтеся. Допоможіть нам впоратися з цією епідемією", - говорить медик на відео.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Затяті противники вакцинації все частіше звертаються за незаконними послугами і масово підробляють ковід-сертифікати, які можна придбати до 2500 грн.

Продавці фальшивих довідок гарантують, що проблем не виникне і діють вони нібито офіційно - через МОЗ, медичні бази Дія і Helsi. Поліція активно бореться з правопорушниками, яким за фальсифікацію документів загрожує від 3 до 8 років. Власники довідок теж не залишаться безкарними - штраф розмірів 850 грн або до 2 років ув'язнення.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

Нагадаємо, п'ять років в'язниці і тисячі гривень штрафу: ось так покарають тих, хто робить і купує "липові" ковід-сертифікати

Як повідомляв Знай.uа, невакцинованих українців чекатимуть поліцейські на ринках і в маршрутках

Також портал Знай.uа писав, що штраф від 17 до 34 тисяч грн: МОЗ "повісив" відповідальність за проїзд без сертифіката на простих українців