Для багатьох українських водіїв з'явилися дуже тривожні новини. Справа в тому, що в державі різко почали конфіскувати транспортні засоби. В першу чергу мова йде про авто на європейських номерах. Митники вже встигли оформити майже п'ять сотень протоколів, велика з яких опинилися в суді.

Про це стало відомо завдяки даним зі звіту "Закарпатської митниці", яку прес-служба відомства опублікувала в мережі Facebook.

Публікація "Закарпатської митниці", скріншот: Facebook
Публікація "Закарпатської митниці", скріншот: Facebook

Співробітники митниці виписали 499 протоколів, з яких судом було розглянуто 270 справ, і винесено рішень про конфіскацію 209 авто на загальну суму в 9,5 мільйона гривень, а штрафів порушники виплатили на 6,5 мільйона гривень.

Євробляхи, фото: Unian
Євробляхи, фото: Unian

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Важливо уточнити той факт, що вищевказані протоколи оформлені за порушення митних правил - перевищення часу в імпорті і транзиті автотранспортних засобів, на більш, ніж 30 діб, за що допускається накладення штрафних санкцій у розмірі 170 000 гривень, або ж автомобіль просто конфіскують.

Євробляхи, фото: Знай.uа
Євробляхи, фото: Знай.uа

В Україні власникам авто на європейських номерах, загрожують і інші труднощі: вже відомо, що після" розмитнення " ТЗ можуть забрати, під час проведення експертизи в сервісному центрі МВС(МРЕВ).

Викликано це тим, що у старих машин з Європейського Союзу, досить часто може бути пошкоджений VIN-код, тобто легалізувати подібне авто досить складно, а в деяких ситуаціях, дані автотранспортні засоби знову-таки конфіскують на законній підставі, і проти власників навіть заводять кримінальні провадження, без будь-якого або повернення коштів, раніше сплачених за розмитнення.

Раніше повідомляли, пожурить і відпустить: в яких випадках з водія не можна вимагати штраф.

Як повідомляв Знай.uа, від 3 до 5 за примусову вакцинацію: Володимир Зеленський окреслив чітку позицію.

Знай.uа писав, водій, який побив ветерана з фразою "я його туди не посилав", прибув до лікарні з вибаченнями.