12 серпня 2021 на сайті електронних петицій з’явився текст петиції №22/121610-еп від Бондара Вадима Сергійовича, у якому йде мова про термінове введення кримінальної відповідальності за примусову вакцинацію громадян України.

Кількість голосів, які підтримали дане звернення, зараз складає майже 27 тисяч голосів, тоді як потрібно 25 тисяч голосів для відповіді на нього. Автор петиції вимагає ввести покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 за неправомірні дії роботодавців.

Фото: скриншот petition.president.gov.ua
Фото: скриншот petition.president.gov.ua

Президент України доручив розглянути звернення голові Верховної Ради та прем’єр-міністру держави, про це йдеться у відповіді на петицю:

"Ураховуючи зазначене, я звернувся до Голови Верховної Ради України з проханням організувати опрацювання викладених у петиції пропозицій та інформування про результати", - йдеться у відповіді.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Також очільник держави зазначив, що законодавство України вже передбачає гарантії прав захисту працівників від неправомірних дій роботодавців, і зауважив, що порушення цих прав може стати підставою для притягнення до відповідальності, посилаючись на статтю 172 Кримінального кодексу.

Фото: скриншот petition.president.gov.ua
Фото: скриншот petition.president.gov.ua

"Законодавством України у сфері охорони праці встановлено гарантії захисту прав працівників від неправомірних дій роботодавців, порушення яких може бути підставою для притягнення особи до юридичної відповідальності". - відповідає президент

Разом з тим, у відповіді зазначаються, що задля запобіганню поширенню інфекційних хвороб обов’язковими є профілактичні щеплення для представників окремих галузей і робітників деяких професій.

"Зазначеними законами України встановлено, що для запобігання поширенню інших інфекційних захворювань обов’язковим профілактичним щепленням підлягають працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб", - наголошує президент

Фото: скриншот petition.president.gov.ua
Фото: скриншот petition.president.gov.ua

Знай.ua нагадує Водії масово не вийшли на маршрути через нові правила перевезень з сертифікатами: бояться штрафів

Як раніше повідомляв Знай.ua Українцям знову світять масові скорочення через локдаун: хто може втратити роботу

Також Знай.ua писав: У черзі на вакцинацію сотні українців влаштували тисняву, як за безкоштовними пиріжками: усюди крики і спітнілі тіла