У четвер, 21 жовтня 2021 року, стартували нові правила перевезень, які, між областями, тепер дозволені тільки для людей, що мають covid-сертифікат або результат ПЛР-тесту.

У зв'язку з чим, про що заявив директор "Укрпас" Максим Скляренко, 40% водіїв не вийшли на свої рейси, бо відмовляються працювати при таких обмеженнях. Перевізники, які працюють на автобусних рейсах, які відправляються з Центрального Київського автовокзалу, не розуміють правил контролю. І через це бояться, що представники поліції будуть їх штрафувати.

Національна поліція України, скріншот: Youtube
Національна поліція України, скріншот: Youtube

Було скасовано низку рейсів в Одесу, Кривий Ріг, Новгород-Сіверський, Умань, Харків, Кам'янець-Подільський, Білгород-Дністровський, Рівне та в інші міста.

"В результаті ми отримуємо те, проти чого боролися з моменту заснування компанії "Укрпас" - перевізники повертаються до "тіньових" перевезень, - заявив директор "Укрпаса" Максим Скляренко.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Хоча він і додав, що для зручності пасажирів на Центральному вокзалі розгорнули пункт експрес-тестів.

Люди в громадському транспорті, скріншот: Youtube
Люди в громадському транспорті, скріншот: Youtube

Компанія "Укрпас" підтримує ініціативу МОЗ і навіть закликає пасажирів щепитися, щоб безперешкодно пересуватися між областей.

Нагадаємо, в Україні запрацювали нові правила транспортних перевезень: без сертифіката не пустять

Як повідомляв Знай.ua, штраф у 30-50 тисяч і суд: що загрожує українцям без Covid-сертифіката в транспорті

Також Знай.ua писав, сертифікат вакцинації або викликають поліцію: в Укрзалізниці розповіли, що загрожує порушникам карантину