Для українців, які тільки планують дізнаватися, "що там і як з цією вакцинацією і сертифікатами", з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що в даний момент в країні офіційно відкрито майже 800 кримінальних справ щодо фальсифікації covid-сертифікатів.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

"Майже 800. Саме стільки кримінальних проваджень розпочато за фактом підробки сертифікатів вакцинації. Тим часом в Україні фіксується найбільша смертність від COVID-19. Тому звертаюся до всіх! Повідомляйте про факти підробки сертифікатів на гарячу лінію кіберполіції", - звернувся до українців глава МВС.

За виготовлення та збут підробленої документації зловмисникам може загрожувати покарання - від штрафу в 17 000 гривень до 5 років позбавлення волі. Також він підкреслив, що поліція буде притягувати до відповідальності не тільки осіб, які підробляють, а й тих, хто замовив і користується такими сертифікатами.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Так за використання підроблених довідок і сертифікатів передбачено покарання - від штрафу в розмірі до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років.

Ковід-сертифікат, скріншот: YouTube
Ковід-сертифікат, скріншот: YouTube

Раніше повідомляли, "Покажіть оригінал": Надя Савченко пояснила на камеру, чому "підробила" ковід-сертифікати.

Як повідомляв Знай.uа, ридаюча пенсіонерка не могла потрапити на потяг "Одеса-Київ" через відсутність сертифіката: на тест не вистачало 200 гривень.

Знай.uа писав, в Україні почалися масові рейди в транспорті і "полювання" на фальшиві COVID-тести: штраф 17 тисяч і 730 заведених справ.