Вже цілу добу, з четверга, 21 жовтня 2021 року, в Україні діють нові правила пасажирських перевезень.

Тепер, як відомо, міжобласні подорожі доступні лише ті громадяни, хто володіє або covid-сертифікатом, або довідкою про отримання першої дози вакцини, або негативним результатом тесту на коронавірус. "Укрзалізниця" спростила цю процедуру, бо тепер на вокзалах можна пройти тестування за 350 гривень.

Укрзалізниця, скріншот: Youtube
Укрзалізниця, скріншот: Youtube

Поки такі пункти доступні лише в десяти містах, включаючи Київ, Одесу, Харків, Львів, Дніпро, Полтаву, Вінницю, Кривий Ріг, Мукачево та Запоріжжя. А зараз в Інтернеті з'явилося відео з пенсіонером, який не міг виїхати з Одеси додому, до Києва, через брак грошей на проходження тестування.

"У мене немає грошей на COVID-тест. Я не знала, що взагалі таке... я сюди приїхала 15 числа. Вчора мені тільки скинула подруга моя, що з 21 жовтня буде... у мене 190 гривень, я пенсіонерка. Я підійшла і сказав: "Дівчатка, можна зробити за 190 гривень? Я пенсіонерка", - каже жінка.

Національна поліція України, скріншот: Youtube
Національна поліція України, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Спасибі за турботу про людей!", "Потрібно думати головою завжди, а не розраховувати на розуміння і співчуття з боку оточуючих! У всьому світі пандемія, а на голови більшості ця інформація просто не налазить", "Вибачте звичайно, але пенсіонер сам винен. Про правила перевезення з 21 числа тижня за два точно почали говорити", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, МОН рекомендує перейти на дистанційку: хто вже з 25 жовтня навчатиметься з дому

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні почалися масові рейди в транспорті і "полювання" на фальшиві COVID-тести: штраф 17 тисяч і 730 заведених справ

Знай.ua писав, Укрзалізниця підготувала невакцинованим українцям неприємний сюрприз: квиток на поїзд і 300 гривень