Незважаючи на те, що збирання картоплі в професійних господарствах триває в більшості регіонів України, міжнародна торгівля є надзвичайно активною. При цьому Україна і експортує, і, одночасно, імпортує товарну картоплю.

Про це повідомляє аналітична платформа плодоовочевого бізнесу Еast-fruit.

 
Так, стало відомо, що Україна почала імпортувати картоплю з Молдови. У сезоні 2020/21 року ціни на картоплю в Молдові виявилися вкрай низькими - через карантини і закриття ресторанів.

Картопля, скріншот із відео
Картопля, скріншот із відео

Однак продати продукцію, вирощену в 2021 році, потрібно. І ось одним з таких ринків збуту стали прикордонні регіони України.
Але, також Україна продовжує експортувати картоплю в Сербію і Білорусь. Остання незважаючи на те, що зараз йде збирання свого врожаю активно імпортує картоплю. Ця ситуація пояснюється неврожаєм картоплі в Білорусі, тому вони змушені закуповувати його, в тому числі, і в Україні.
У скільки кілограм картоплі зараз обходиться українцям?

Фото Телеграм-канал "Народний Ревізор"
Фото Телеграм-канал "Народний Ревізор"


1 NOVUS-6.99 грн
2 VARUS-7.20 грн
3 АТБ-7.59 грн
4 Велмарт-7.79 ггрн
5 Еко-Маркет-7.79 грн
6 METRO-7.8 грн
7 АШАН-7.9 грн
8 FOZZY-8.20 грн
9 Сільпо-8.40
10 МегаМаркет 11.9 грн

Як повідомляв портал Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. А також назвали конкретні умови, при яких вона не призначається.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти. Ціни на цукор і соняшникову олію за рік злетіли майже вдвічі-Держстат