З четверга, 21 жовтня 2021 року, в Україні діють нові правила пасажирських перевезень, що стосуються міжобласних пересувань.

Такою можливістю тепер володіють лише власники COVID-сертифікатів, а також результатів ПЛР-тестування. АТ "Укрзалізниця" відкрила на вокзалах мобільні пункти тестування на коронавірус. Вони працюють для тих, хто має квиток на поїзд. Вартість експрес-тесту становить 350 гривень.

Укрзалізниця, кадр з відео
Укрзалізниця, кадр з відео

"Надалі АТ "Укрзалізниця" збільшуватиме перелік вокзалів, де працюватимуть такі пункти, а також їх кількість", - йдеться на сайті.

Зараз же пункти тестування розгорнуті лише на десяти вокзалах. Це стосується таких міст, як Київ, Харків, Одеса, Львів, Вінниця, Дніпро, Полтава, Кривий Ріг, Запоріжжя та Мукачево.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Потяг, фото: скриншот из видео
Потяг, фото: скриншот из видео

Тепер для проїзду, крім документа, що посвідчує особу (паспорт та ін.), І квитка на поїзд, потрібен паперовий або цифровий сертифікат про вакцинацію, документ про отримання однієї дози вакцини, ПЛР-тест з негативним значенням або експрес. Вони повинні бути зроблені протягом 72 годин до посадки.

Українці в метро, фото: Знай.ua
Українці в метро, фото: Знай.ua

Нагадаємо, українцям пророкують "червону" зону на Новий рік і Різдво: що буде заборонено під ялинкою. Вже в жовтні в Україні фіксується значне навантаження на медичну систему.

Як повідомляв Знай.ua, уряд робить все можливе і неможливе, щоб зменшити розмір самої субсидії, - Олексій Павловський

Також Знай.ua писав, штраф в 30-50 тисяч і суд: що загрожує українцям без Covid-сертифіката в транспорті