У Міністерстві соціальної політики України відповіли на запитання, яке цікавило українців тривалий час. Стосується він субсидії, а також оформлення її тими, у кого заборгованості.

Новий пост був опублікований на сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook, де регулярно українців сповіщають про головні зміни в законах, а також надають всю актуальну інформацію.

Справа в тому, що громадяни, у яких є заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, також можуть оформити житлову субсидію.

Відповідно до законодавства, субсидію не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

При цьому, якщо є договір про реструктуризацію цієї заборгованості, то житлова субсидія може бути призначена.

Платіжки, тарифи - фото 24 канал
Платіжки, тарифи - фото 24 канал

Щоб залагодити це питання, і скласти договір, споживачеві потрібно звернутися до тих, хто надає ці послуги. Такий договір може бути складений протягом двох місяців з початку опалювального сезону.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

У Міністерстві соціальної політики України порекомендували громадянам, які мають заборгованість, і при цьому не можуть її погасити без допомоги держави, скласти такий договір про реструктуризацію, а також звернутися до органів соціального захисту населення. Тоді, висока ймовірність того, що ви зможете оформити житлову субсидію.

Раніше ми повідомляли, що тарифи на газ можуть зрости до кінця опалювального сезону.

Як повідомляв портал Знай.ua, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку

Також Знай.ua в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло-на 75,6%