Старі шахрайські схеми продовжують діяти на недосвідчених людях. Про те, як постраждав від аферистів її молодший брат, розповіла українка Марина Кошкіна на особистій сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Шахраї. Хочеться прийти в одне місце, знайти певних людей і побити. От чесно. Декілька днів тому мій брат знайшов оголошення оренди квартири. Подзвонив, і йому сказали приїхати в офіс, а там сиділа жінка, яка все гарно розказала, документи дала на підпис, взяла певну суму і відіслала його за адресою, де нібито його вже чекає ріелтор і господар квартири!», - окреслила ситуацію вона.

За вказаною адресою хлопець чекав чотири години. Він дзвонив ріелтору, а той казав, що от-от підходить, а потім сказав, що господар квартири передумав і гроші йому не повернуть, тільки через суд.

«Так, молодший повівся на шахраїв, був неуважним, бо не читав договір, який за законом вірний, бо гроші він платить за якісь послуги, а не оренду… Тобто за законом їх покарати не можна… Тоді що робити!? Скільки ще людей отак будуть вестись на це і вірити! Так, такі люди ще є! А особливо ті, хто приїжджає з інших міст! Мені так боляче зараз за брата, людей, які в такій ситуації, і цей весь п**…», - поскаржилася старша сестра постраждалого.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

У коментарях їй нагадують, що подібні схеми існують давно і успішно, адже довірливі люди самі віддають шахраям гроші.

Шахрайство, скріншот: Youtube
Шахрайство, скріншот: Youtube

«А продаж так званої «бази» з квартирами? Господи, не перевелась земля на разводіл!», «Зі мною одного разу також провели подібну схему, неприємно звісно. До ментів пішов, але без сенсу. Але досвід того вартий. Добре, що тільки грошима заплатив», «Мою близьку людину так само розвели ... Цей «бізнес» гранично чітко побудований, і єдиний засіб боротьби з ним - пояснювати всім, кому можливо, щоб знали і не велися», - пишуть коментатори.

Нагадаємо, паспорт і телефон потрібно заховати: шахраї в обмін на порожні обіцянки про продукти забирають останні копійки у пенсіонерів

Як повідомляв "Знай.ua", шахраї вкрали з банку 35 млн $, підробивши голос директора: у фінустанові навіть нічого не запідозрили

Знай.ua писав, мінімум інформації: як виїхати з аеропорту зі своїм багажем, не ставши жертвою шахраїв