Для багатьох українців, які збираються йти на заслужену відпустку, з'явилися важливі новини. Тепер не доведеться ходити по кабінетах для оформлення пенсійних виплат і субсидій на ЖКП, все що треба - заповнення заяви в режимі онлайн в додатку "Дія".

Послуги будуть доступні вже в кінці листопада 2021 року. Про це стало відомо завдяки заяві голові Міністерства цифрової трансформації України Михайла Федорова.

Додаток "Дія", скріншот
Додаток "Дія", скріншот

У додаток підтягуватимуться дані з Єдиного соціального реєстру - електронної системи даних. Пілотна версія цієї системи в тестовому режимі вже працює в декількох областях України.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Потрібно зайти на портал "Дія", заповнити онлайн заяву, дуже швидко в кілька кліків підписатися електронним підписом і все. Всю інформацію максимально автоматизовано і підтягується з різних реєстрів. Назви послуг - пенсія онлайн, субсидія. Послуги для внутрішньо переміщених осіб", - розповів Михайло Федоров.

Українці також зможуть в рамках пілотного проєкту через "Дію" отримувати державну допомогу на дітей, над якими встановили піклування або опіку, або ж яких усиновили. Крім того, соцдопомогу зможуть оформляти матері на своїх тяжкохворих дітей. Отримають можливість оформляти допомогу і люди з інвалідністю.

Зазначається, що через "Дію" також можна буде звертатися за компенсаціями фізичним особам.

Раніше повідомляли, співробітники "Укрзалізниці" відмовилися обслужити пасажира в саморобній масці: "Rупіть у нас".

Як повідомляв Знай.uа, сайти-близнюки, "липові" кредити і служба безпеки банку: як шахраї можуть приспати вашу пильність і вкрасти гроші.

Знай.uа писав, українців відпустять на пенсію в 45 років.