В Україні вже два тижні як стартував осінній призов юнаків до лав ЗСУ та інших формувань Міноборони на строкову службу. Перші відправлення в армію почалися ще 5 жовтня, а завершитися він повинен 21 грудня.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Генерального штабу Міноборони України.

Осінній призов, фото: армія Інформ
Осінній призов, фото: армія Інформ

У Генштабі нагадали, що уряд встановив чисельність майбутніх строковиків у кількості 13 575 осіб, з них: до лав Збройних сил - 6 500 осіб, Національної гвардії - 4 775 осіб, Державної прикордонної служби - 1 700 осіб, Державної спеціальної служби транспорту - 600 осіб.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Видатки на проведення призову - 71,1 млн грн - здійснюватимуться в межах відповідних бюджетних призначень. Для призову до Збройних Сил України виділено 34,1 млн грн, Національну гвардію - 25 млн грн, Державну прикордонну службу - 8,9 млн грн, Державну спеціальну службу транспорту - 3,1 млн грн.

Осінній призов, фото: армія Інформ
Осінній призов, фото: армія Інформ

На строкову військову службу у жовтні-грудні 2021 року призиваються громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Зазначається, що проведення призову на строкову військову службу до Збройних сил України забезпечує співвідношення частки військовослужбовців-строковиків до частки військовослужбовців за контрактом 15:85%. Таким чином, частка строковиків у загальній чисельності війська з кожним роком зменшуватиметься.

Відповідно до вимог законодавства України, не підлягатимуть призову і можуть отримати відстрочку для здобуття освіти на весь період навчання громадяни призовного віку.

Раніше повідомляли, Верховна Рада замовила за 12 млн "апгрейд" кінозалу на Банковій.

Як повідомляв Знай.uа, Верховна Рада витратить 14 млн на LED-тризуб, кінозал і килимові доріжки.

Знай.uа писав, в Україні почнуться масові карантинні рейди: людям без масок світять штрафи.