Стало відомо про те, що почалися відправлення призовників у війська. Які особливості є у осіннього призову-2021, і кого забиратимуть.

Про це стало відомо завдяки порталу Armyinform, де регулярно публікуються новини з ЗСУ.

Цього разу розповіли про призов. З Києва цієї осені відправиться служити 544 хлопці, і 18 з них будуть у морській піхоті.

З них 293 - до частин ЗСУ, 165 - до Національної гвардії, 66 - до Державної прикордонної служби, 20-до Державної спеціальної служби транспорту.

Осінній призов, фото: армія Інформ
Осінній призов, фото: армія Інформ

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Особливістю призову в цьому році є те, що хлопців будуть відправляти у військові частини, і після того, як вони будуть внесені в списки, їх відправлять в навчальні центри.

За словами підполковника Олексія Юрчука, з понеділка, 4 жовтня розпочали свою роботи збірні пункти, які займатимуться організацією і проводитимуть відправлення призовників у війська.

Осінній призов, фото: армія Інформ
Осінній призов, фото: армія Інформ

"У Києві вони, починаючи з 6 жовтня, відправлятимуться у військові частини. Відповідно до Директиви Головнокомандувача ЗСУ, Відправлення до Збройних Сил пройдуть у два етапи: перший - з 4 до 8 жовтня, другий - з 30 листопада по 4 грудня" - йдеться в повідомленні.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України, грошова допомога громадянам, яких призначили на службу, становитиме 4540 гривень.

Осінній призов, фото: армія Інформ
Осінній призов, фото: армія Інформ

Варто відзначити, що все проводиться з дотриманням карантинних норм. Призовники в пунктах знаходяться в засобах індивідуального захисту, а також регулярно проводиться тестування на коронавірус.

Призовники розповіли про те, чому вони вирішили відправитися на службу. Ось, киянин Вадим, наприклад, хоче допомагати батьківщині, адже він справжній патріот. Його батько був військовим, тому син пішов по його стопах.

Осінній призов, фото: армія Інформ
Осінній призов, фото: армія Інформ

"Знайомі, друзі дещо здивувалися моєму рішенню. Рідні ж, навпаки, зраділи. Вони хочуть, щоб я служив, особливо батько ... " - розповідає хлопець.

Нагадаємо, Знай писав, що в Україні осінній призов стартує 1 жовтня і закінчується 31 Грудня.

Також Знай повідомляв, що Генеральний штаб ЗСУ прийняв рішення скоротити кількість призовників і зробити армію професійною.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві завершився весняний призов на строкову службу.