Зараз дуже небезпечний час, адже мало не щодня з'являються все нові і нові схеми шахраїв, тому варто розповісти про найпопулярніші з них - вони були виділені спеціалістом з комунікацій "Приватбанку" Анжелою Дзінзюрою.

Наприклад, одна з них — коли шахраї представляються співробітниками банку і просять дані, щоб вирішити ту чи іншу "проблему". В основному це СБ (служба безпеки) банку, які розповідають, що з картою клієнта несподівано виникла проблема, яку вирішити слід дуже швидко.

"ПриватБанк", скріншот: Youtube
"ПриватБанк", скріншот: Youtube

"Аферист навряд чи буде безпосередньо запитувати особисті дані клієнта. Як приклад він може сказати, що термін дії картки закінчується завтра, на що людина відреагує так, що сам назве правильну дату. Або ж шахрай може попросити назвати CVV-код під приводом того, що це нібито номер відділення, в якому картку видали", – розповідає Дзінзюра.

Ця ситуація змушує людину нервувати і діяти, щоб вирішити ситуації швидко, як їм і сказали — так і втрачається пильність.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел
Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел

Ще людей можуть турбувати смс-повідомлення про невідомі борги, погасити які потрібно протягом декількох годин. На таке не варто звертати увагу, бо таким, в основному, займаються колекторські компанії і мікрокредити. Номер телефону міг колись потрапити в їх базу даних, через що людина і отримує в подальшому спам-розсилки.

І наостанок поговоримо про сайти-близнюки, які здатні повністю копіювати зовнішній вигляд того чи іншого сервісу, але працювати лише в бік крадіжки банківських даних українців.

Скрін, відео YouTube Інтернет-шахрай
Скрін, відео YouTube Інтернет-шахрай

Нагадаємо, паспорт і телефон потрібно заховати: шахраї в обмін на порожні обіцянки про продукти забирають останні копійки у пенсіонерів

Як повідомляв "Знай.ua", шахраї вкрали з банку 35 млн $, підробивши голос директора: у фінустанові навіть нічого не запідозрили

Знай.ua писав, мінімум інформації: як виїхати з аеропорту зі своїм багажем, не ставши жертвою шахраїв