В українському парламенті нещодавно з'явився проєкт закону, який дозволить Національній поліції виписувати штрафи за порушення ПДР водіям на підставі відео очевидців. Так от, з'явилася інформація, що "слуги" вирішили передбачити виплату відсотків від штрафу авторам роликів.

На даний момент документ знаходиться на розгляді в парламенті, а про те, як він працюватиме у випудку прийняття, розповіли журналісти одного з українських телеканалів.

Засновник стартапу Олексій Афонін заявив, що такою системою користується вже понад 30 тисяч осіб. Наразі інформацію, отриману від очевидців, вони самостійно передають поліції.

Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube
Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Перш за все, мова йде про серйозні порушення: наприклад, проїзд на заборонний сигнал світлофора або перетин подвійної суцільної.

У разі прийняття законопроєкту система працюватиме наступним чином: водій вмикає додаток на смартфоні, починається запис відео, а після збереження автор відправляє його правоохоронцям. При цьому буде потрібно ввести номер авто і вибрати тип порушення.

Раніше повідомляли, професійного водія позбавили посвідчення та оштрафували через чужий протокол: змушений сидіти без роботи.

Як повідомляв Знай.uа, від 15 до 30 грн за годину: водії підрахували, чи вигідно користуватися платними парковками.

Знай.uа писав, українських водіїв обклали драконівськими штрафами: 50 тисяч-і вільний.