З далекої і холодної Канади прилетіли дуже цікаві новини. Журналісти виявили власника справжнісінького "Другого ковчега", ну того, що після Ною. Його побудував канадець, який планує "врятувати людей від Апокаліпсису" або просто від якоїсь катастрофи.

Про історію творця величезного підземного бункера Брюса повідомляє не один десяток світових ЗМІ.

Історія Брюса Біча, скріншот: YouTube
Історія Брюса Біча, скріншот: YouTube

Чоловіка звуть Брюс Біч, раніше він жив у місті Чикаго (США), як і багато жителів штатів він ріс в атмосфера постійних жахастиків від ФБР і ЦРУ, про нібито ядерну загрозу від СРСР. Тоді в 60-70 роки світ був у стані холодної війни, яка могла перейти в реальний масштабний конфлікт.

Історія Брюса Біча, скріншот: YouTube
Історія Брюса Біча, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Багато хто боявся ядерних бойових дій, тому деякі організовували міні-Бункери просто у дворах своїх будинків. Але Брюс Біч пішов далі. У 70-му році минулого століття чоловік вирішив перебратися в спокійне містечко і придбав велику ділянку землі під Торонто. Брюсу належала територія площею 1 гектар, на якій він вирішив побудувати власний підземний притулок.

Історія Брюса Біча, скріншот: YouTube
Історія Брюса Біча, скріншот: YouTube

Кілька років заповзятливий канадець скуповував незвичайні будівельні матеріали - шкільні старі автобуси. Утворилася ціла колекція, що складається з 42 штук. Ці транспортні засоби було вирішено перетворити на окремі приміщення. Біч за допомогою помічників-волонтерів вирив величезний котлован, помістив в нього автобуси, залив їх бетоном і зверху засипав чотириметровим шаром грунту.

Протягом наступних трьох десятків років Брюс займався облаштуванням свого бункера, якому дав символічну назву – другий ковчег. Підземний притулок був покликаний врятувати цивілізацію від ядерної катастрофи, тим самим давши людям другий шанс. І в своєрідному автобусному ковчезі можуть зберегти собі життя понад 500 осіб.

Автобусний бункер поділений на чоловічу і жіночу зони. Також тут передбачено медичний кабінет з давно застарілим обладнанням (адже ним поки ніхто не користувався), кімната з сучасними комп'ютерами, туалети і душові, кухня, велика комора для продовольчих припасів, спальні, дитяча ігрова, а також підсобні та технічні приміщення.

Електрика забезпечується генератором, також продумані вентиляція, каналізація і водопостачання. Всі відсіки з'єднані між собою тунелями і навіть телефонними проводами для зв'язку.

Поки бункер жодного разу не використовувався за прямим призначенням, але Брюс підтримує його в стані готовності: обслуговує комунікації, регулярно оновлює запаси продуктів з вичерпаними термінами придатності, робить плановий ремонт.

Поки Біч живе тут на самоті і періодично відвойовує свій притулок: місцева влада неодноразово подавала на власника підземної споруди до суду, але поки нічого не домоглися завдяки завзятості самого Брюса та інших небайдужих людей. Хто знає, ймовірно, автобусний бункер стане в нагоді і врятує життя.

Раніше повідомляли, "ДНР" загрожує картопляний апокаліпсис: у шість разів дорожче, ніж в Україні.

Як повідомляв Знай.uа, + 50 за бортом: градусник видав температуру апокаліпсису - не виживе ніхто.

Знай.uа писав, провісник Апокаліпсису: фермер знайшов у полі "щурячого короля".