В Україні у жовтні розпочинається опалювальний сезон. Цього року першими включили опалення у таких містах як Львів, Луцьк та частково в інших містах.

Традиційно опалювальний сезон розпочинають 15 жовтня. Проте за умови, якщо середньодобова температура протягом 3 діб у регіоні не підіймається вище 8 градусів тепла, то місцева влада ухвалює рішення про старт опалювального сезону.

У Львові з 11 жовтня тепло подається у лікарні, поліклініки, школи, садочки, а також в будинки мешканців. Запуск опалення орієнтовно триватиме 2 доби.

У Луцьку опалювальний сезон почався також 11 жовтня. Спочатку тепло планували подати в лікарні, садочки, школи на інші навчальні заклади, а після того – населенню та іншим споживачам.

Опалення, фото Мінфін
Опалення, фото Мінфін

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У Хмельницькому міський голова розпорядився увімкнути опалення ще 6 жовтня у лікувально-профілактичних закладах та дошкільних закладах, незалежно від форм власності.

У Тернополі початок опалювального сезону почався з 12 жовтня. Так вирішили, зважаючи на зниження середньодобової температури повітря. У школах, лікарнях та садочках тепло увімкнули ще 10 жовтня.

У Чернівцях опалюваний сезон розпочався 11 жовтня. У цей день опалення подали для соціальної сфери, а з 18 жовтня – подадуть до домівок та нежитлових приміщень.

У Чернігові мер доручив почати опалювальний сезон у місті з 8 ранку 11 жовтня.

опалення, скріншот з відео
опалення, скріншот з відео

У Вінниці опалення для шкіл, садочків та лікарень увімкнули 8 жовтня у тих закладах, які написали заяви. У багатоповерхівки тепло дадуть, згідно з правилами – якщо буде нижче 8 градусів упродовж 3 діб.

В Івано-Франківську відсутнє постачання газу в бюджетні установи. Мер міста Руслан Марцінків заявив, що заклади охорони здоров'я, школи, садочки, соціальні заклади не мають опалення.

У Харкові тепло 11 жовтня подали до лікарень, дитсадків та інших будівель соціально-культурної сфери.

У Києві на початку жовтня опалювальний сезон розпочався для лікарень, дитсадків та шкіл. Мер міста Віталій Кличко заявив, що "найближчим часом тепло увімкнуть і житловим будинкам столиці".

Комунальні послуги, кадр з відео
Комунальні послуги, кадр з відео

У Житомирі згідно з заявою заступника міського голови Сергія Кондратюка, 11 жовтня запланували почати опалювати дитячі садочки, школи та медзаклади міста.

У Запоріжжі гендиректор комунального підприємства "Міські теплові мережі" Олександр Грек заявив, що у 20-х числах жовтня проведуть необхідні пусконалагоджувальні роботи. Саме ж опалення увімкнуть в ніч з 24 на 25 жовтня.

У Дніпрі керівники комунальних теплопостачальних підприємств міста 7 жовтня заявили, що опалювальний сезон розпочнеться, коли середньодобова температура повітря не перевищуватиме 8 градусів тепла протягом трьох днів.

В Одесі старт опалювального сезону запланували на 1 листопада 2021 року, тобто орієнтовно тоді, коли середньодобова температура повітря не перевищує 8 градусів тепла протягом 3 діб поспіль.

опалення, скріншот з відео
опалення, скріншот з відео

Нагадаємо, заява МОЗ щодо перевезення дітей: від кого вимагатимуть негативні тести й сovid-сертифікати. У МОЗ зробили важливе уточнення щодо перевезення дітей міжрегіональним транспортом

Як повідомляв портал "Знай.ua", самотнім українцям накинуть 50 гривень до пенсії - "На памперси". Пенсіонерам в Україні докинуть грошей до виплат, на дві буханки хліба

Також "Знай.ua" писав, українці платять за холодну воду за тарифом гарячої, миючись в тазиках: "Така х*йня щодня". Українці скаржаться на постачання гарячої води