Чи має право людина, яка отримує пенсію через інвалідність, на надбавку за догляд? Про це написали у виданні «Пенсійний кур`єр».

До видання звернулася особа, яка цікавиться, чи має вона право на надбавку.

«Отримую пенсію по інвалідності. Чи маю я право на надбавку до пенсії на догляд?», - запитує українець.

Йому відповіли, що, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.07.2008 № 654 «Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян», право на встановлення надбавки до пенсії на догляд надано:

  • особам з інвалідністю I групи;
  • одиноким особам з інвалідністю II групи, яким потрібен постійний сторонній догляд або які досягли пенсійного віку;
  • одиноким особам з інвалідністю III групи, які досягли пенсійного віку;
  • одиноким одержувачам пенсій за віком та за вислугою років, які потребують постійного стороннього догляду та які отримують пенсію відповідно до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» і «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Проте до цього переліку не входять особи, які отримують державну соціальну допомогу на догляд відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю».

Додамо, що надбавка на догляд становить - 50 гривень.

«Вони що там, зовсім заслабли на голову?», «Дуже велика надбавка... 50 гривень не стане навіть на памперси. Добре, що нам є можливість платити, а то би людина пропала!!!! Та вже якось підлаштовуйтесь до Європи! А потім кажуть, чому масово виїжджають... наша пенсія, виживеш.. або????», - обурюються люди в коментарях.

Нагадаємо, українцю впарили "Безсмертний" сир терміну придатності не виявлено. У "Сільпо" покупцеві хотіли продати сир з підозрілою етикеткою

Як повідомляв портал "Знай.ua", трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року. Українським пенсіонерам пообіцяли доплати до пенсій і пояснили, хто скільки отримає вже найближчим часом.

Також "Знай.ua" писав, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Українцям детально пояснили, хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні, який вже встиг налякати багатьох істотним подорожчанням тарифів на комунальні послуги.