Президент Володимир Зеленський заявив, що незабаром в Україні почнуть впроваджувати велику програму енергоощадження.

Про це розповів Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання представників ЗМІ за підсумками 23-го Саміту Україна – ЄС у Києві.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна повинна бути енергонезалежною, тому за підтримки Європейського Союзу в нашій країні запроваджуватимуть велику програму з енергомодернізації. При цьому він зазначив, що зараз питанню енергобезпеки приділяється багато часу.

Володимир Зеленський. Фото: Українська правда.
Володимир Зеленський. Фото: Українська правда.
Володимир Зеленський. Фото: Українська правда.

"У нас є велика програма щодо енергозбереження. Це стосується не тільки утеплення кожної домівки. На цю програму Україні сьогодні потрібно близько 300 мільярдів гривень – щодо енергозбереження, заміни мереж по всій нашій державі. Ми бачимо, що цю програму можемо запровадити. Ми точно її запровадимо. За підтримки фахівців та фінансової допомоги з боку країн ЄС це буде швидше. Ми повинні бути справді енергонезалежними", – сказав Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський зазначив, що цю програму почнуть впроваджувати вже наступного року, адже це питання відкладати не можна.

Скрін, відео Facebook Зеленський
Скрін, відео Facebook Зеленський

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Президент також зауважив, що в Україні розвиватиметься атомна енергетика, особливо після підписання меморандуму між американською компанією Westinghouse і НАЕК "Енергоатом".

"Енергетична незалежність держави дуже важлива. Але в будь-якому разі для нас важливо зберегти транзит газу по нашій території", – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що нові тарифи, підвищення пенсій та е-лікарняний: до чого готуватися українцям на початку жовтня. Що змінилося для українців у жовтні

Також Знай писал, що українцям нічим платити за комуналку: кількість боржників стрімко зросла. Кількість боргів за комунальні послуги збільшилася в півтора рази

Як повідомляв портал Знай, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.