З 1 жовтня в Україні набули чинності кілька змін, до яких потрібно бути готовими. Очікується підвищення пенсій, зміна комунальних тарифів та отримання лікарняного.

Про це повідомляє портал "Слово і Діло".

З початку жовтня українців у віці від 75 до 80 років чекає підвищення пенсій. Зазначимо, що щомісяця їм виплачуватимуть додатково 400 гривень.

Комуналка. Фото: Главком.
Комуналка. Фото: Главком.
Комуналка. Фото: Главком.

Що стосується тарифів, то з 1 жовтня для побутових споживачів почали діяти нові тарифи на електроенергію. При використанні менше 250 кіловат на місяць тариф складе 1,44 грн, якщо більше – 1,68 грн. Цей тариф діятиме до травня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також зростуть тарифи на опалення та гарячу воду, наприклад, у Києві, вони зростуть на 30-40%.

дороги, скріншот з відео
дороги, скріншот з відео

Нововведення з жовтня торкнутися і дорожнього руху. Все через те, що набув чинності закон, який вводить нові штрафи за перевантаження автомобілів на дорогах. За надання недостовірних відомостей про масу або габарити вантажів загрожує штраф до 51 тисячі гривень, як і за невиконання вимог "Укртрансбезпеки" про зупинку транспорту.

З 1 жовтня Україна повністю перейшла на електронні лікарняні. Щоб отримати е-лікарняний, пацієнту, як і раніше, потрібно буде прийти на прийом до сімейного лікаря.

Прийом у лікаря, скріншот: YouTube
Прийом у лікаря, скріншот: YouTube

Якщо пацієнт одужає у встановлений лікарем термін, то електронний лікарняний закриється автоматично. Якщо лікарняний потрібно буде продовжити - доведеться знову йти до лікаря.

Нагадавши, що українцям нічим платити за комуналку: кількість боржників стрімко зросла. Кількість боргів за комунальні послуги збільшилася в півтора рази

Як повідомляв портал Знай, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.

Також Знай писав, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку.