Стало відомо про те, що в помаранчевій зоні карантину все ще залишаються 15 українських областей. Які прогнози дають фахівці, і що за обмеженнями.

Про це стало відомо завдяки оновленій статистики від Міністерства охорони здоров'я України. 15 областей все ще живуть за правилами, які призначені для помаранчевої зони карантину.

Це якась проміжна зона, між червоною, яка вважається найжорсткішою, і де повинні дотримуватися абсолютно всі обмеження.

За даними на 11 жовтня, в помаранчевій зоні знаходилися Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Львівська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Всі інші регіони, включаючи столицю-Київ, поки що знаходяться в жовтій зоні карантину.

При цьому, варто відзначити, що з появою вакцини карантинні правила трохи змінилися, і тепер при наявності covid-сертифікатів можна обійти більшість обмежень, які передбачені для "жовтої" і "червоної" зони.

Наприклад, якщо в області діє "червона" зона, то працюватимуть тільки ті навчальні заклади, які мають сертифікат про вакцинацію.

Статистика ковид, фото: МОЗ
Статистика ковид, фото: МОЗ

До слова, при наявності такого сертифіката, або ж довідки про одужання, при перетині кордону не потрібно буде сидіти на самоізоляції.

Нагадаємо, що в Україні до кінця року продовжили адаптативний карантин, який, найімовірніше, буде продовжений знову.