У понеділок, 11 жовтня святкується Харитонов день і Міжнародний день дівчаток. Що прийнято робити, а від чого найкраще відмовитися, щоб не закликати біду.

У цей день Церква віддає свою честь пам'яті святого Харитона. 11 жовтня вважалося дуже небезпечним для тих, хто вирішив одружитися, тому молодята проводили спеціальний обряд, і приносили відьмі мед і молоко, щоб її задобрити.

Святий Харитон, фото: вільне джерело
Святий Харитон, фото: вільне джерело

Якщо псування була все ж наведена, то існує цілий ряд способів, щоб від цього позбутися. Наприклад, в праву руку візьміть склянку води, а в ліву ніж, і почніть читати спеціальний змову.

У цей день найкраще відмовитися від ягід, від сирої і обробленої їжі, так як вважалося, що на всі ці продукти полюють злі сили, а якщо людина їх з'їсть, то все може закінчитися неблагополучно.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ніяких нових справ починати також не потрібно, а на дорозі слід бути більш акуратним. Людина в цей понеділок відчує незрозумілий страх, від якого всіма силами потрібно буде відмовитися.

Перехожі, фото: Знай.ua
Перехожі, фото: Знай.ua

Якщо друга половинка сильно багато сумує, тоді потрібно забороняти їй надягати речі синього кольору, адже чорна смуга не дрімає.

Також, як вже було сказано вище, в цей день відзначається міжнародне свято, яке присвячене дівчатам. Офіційно ООН заговорили про цей день ще в 2012 році, і вирішили його святкувати щороку. Все це завдяки Канаді, і місцевому міністру у справах жінок.

Свято, фото: вільне джерело
Свято, фото: вільне джерело

Тоді ж день дівчаток присвятили проблемі ранніх шлюбів, адже, це досить поширена проблема. За даними ООН, приблизно 30% неповнолітніх дівчаток змушені вступати шлюб, і не завжди по своїй волі. Найчастіше все це поширене в країнах Африки, Азії та Латинської Америки.

Перехожі, фото: Знай.ua
Перехожі, фото: Знай.ua

Існує ряд прикмет на 11 жовтня. Наприклад, якщо зайці довго не змінюють колір шерсті, то зима настане не скоро. Талісманом іменинників є гірський кришталь. А якщо сухе листя лежать тильною стороною, то наступний урожай буде обов'язково хорошим.

Нагадаємо, молитва Святої Мотрони про узгодження в сім'ї: щоб чоловік не зраджував і були здорові діти

Як повідомляв Знай.ua, Київ готують до приїзду Вселенського Патріарха Варфоломія: плакати заборонені, а для глядачів-жорсткий "фейс-контроль"

Знай.ua писав, Другий Спас 19 серпня: яблука не головне, що дуже важливо зробити в цей день-священик ПЦУ