Зростання ВВП України на 4% цього року можливе, якщо в країні не запровадять черговий локдаун. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав на своїй сторінці у Facebook, говорячи про економічне відновлення за дев’ять місяців 2021 року.

Шмигаль вважає, що єдина перешкода для впевненого відновлення української економіки – нова потужна хвиля коронавірусу, яка змусить Уряд запровадити додаткові карантинні обмеження.

«Ми очікуємо, що цьогорічне зростання ВВП складе близько 4%, і це означатиме, що Україна відіграла падіння економіки внаслідок коронакризи. Єдине, що може завадити цьому сценарію, - це чергова потужна хвиля коронавірусу, через яку доведеться вводити додаткові карантинні обмеження», - впевнений прем'єр-міністр.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Разом із тим він назвав головні фактори, які сприятливо впливають на економічне зростання.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

По-перше, це стабільне збільшення споживчого попиту, яке призвело до зростання роздрібної торгівлі цього року на 13%. Це один із ключових факторів позитивної динаміки ВВП.

«Вперше в історії незалежності середня зарплата перевищила 500 доларів», - наголошує Шмигаль.

По-друге, запевняє чиновник, збільшуються інвестиції та спостерігається підйом у сільському господарстві.

У будівельному секторі відзначають зростання на майже 2%, зокрема й через програму Президента “Велике будівництво”.

Шмигаль запевняє, що позитивну динаміку також демонструють машинобудування (на 7%), металургія (на 7%) та хімічна промисловість.

Нагадаємо, що в Мінсоцполітики розповіли, як отримати субсидію: простий і зрозумілий алгоритм. Багато жителів України можуть розраховувати на соціальну допомогу.

Як повідомляв портал Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні.

Також Знай в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти.