Світ вже не перший рік бореться з пандемією Covid-19.Настали осінні холоди, а значить і сезон хвороб. Кількість хворих зростає, а це вимагає знову посилити карантинні заходи. Серед перших міст, де такі зміни необхідні, виявився Мелітополь.

Запорізька область переходить на "оранжевий" рівень карантинних обмежень. Заклади, в яких вакциновані не всі співробітники, не зможуть функціонувати. А відвідувачі повинні мати при собі ковід-сертифікати.

Головне рішення, яке було прийняте, стосується пересування жителів міста. Від сьогодні в Мелітополі транспорт курсує з 6:00 до 9:00 та з 16:00 до 19:00. Як водії, так і пасажири повинні мати при собі негативний результат ПЦР-тесту, який діє не більше, ніж 72 години. Або вони мають отримати хоча б одну дозу вакцини. Важливо зазначити, що на дітей шкільного віку такі обмеженні не поширюються.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що за рішенням МОЗ в регіонах, де "червоний" рівень карантинних обмежень, заборонено проводити масові заходи. Торгові центри, кінотеатри, розважальні заклади - закриті. Працюють лише дитячі садочки та початкова школа. Заклади харчування можуть працювати лише навинос.

Саме такі обмеження можуть вступити в дію у Харківській та Херсонській областях вже з 10 жовтня. Повноваження приймати такі рішення надано місцевій владі в кожній області.

"Червоний" рівень вже діє в Полтавській та Житомирській областях. Високий рівень захворюваності спостерігається, також, в західних областях, зокрема в Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській, Волинській, Чернівецькій.

Дивіться: як у Зеленського знімають "Єралаш"

Нагадаємо, що Covid-сертифікати стануть обов'язковими

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, нове у Держбюджеті 2022: вчителі - без зарплат, учні - без книжок

Також, портал Знай.ua писав, що в України немає економічної моделі за словами Андрія Новака