Зі Сполучених Штатів Америки прилетіла новина про серійного вбивцю, якого правоохоронні органи не могли знайти багато десятиліть. Йдеться про "Зодіака".

Повідомляється, що було встановлено особу вбивці, який переховувався під псевдонімом "Зодіак" і жертвами якого імовірно стали понад 40 осіб. Діяв "Зодіак" в Каліфорнії, в районі Сан-Франциско.

Про це стало відомо завдяки повідомленню телеканала Fox News.

Фоторобот "Зодіака", фото: Fox News
Фоторобот "Зодіака", фото: Fox News

За версією слідства, ним виявився певний Гері Френсіс Пост, який помер у 2018 році. Відомо, що "Зодіак" здійснював напади в 1960-70х роках, проте за всі ці роки встановити його особу не вдавалося, незважаючи на наявність докладного опису зі слів жертв, що вижили, і навіть відбитків пальців на місці одного зі злочинів. Вбивця спілкувався з поліцією і журналістами за допомогою зашифрованих листів.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тепер же група розслідувачів під назвою The Case Breakers стверджує, що з'явилися нові докази і фотографії, які вказують на особистість Зодіака. Крім того, в одному з листів, написаних маніяком, ім'я Гері Френсіса поста служить ключем для дешифрування.

Гері Френсіс Пост, фото: Fox News
Гері Френсіс Пост, фото: Fox News

"Виходить, потрібно знати повне ім'я Гері, щоб розшифрувати ці анаграми. Я не думаю, що є інший спосіб, яким би можна було це з'ясувати", — говорить один з детективів.

The case Breakers ретельно вивчили життя Гері Поста і, здається, знайшли чимало фактів, що вказують на те, що він і є Зодіак. Вони також поспілкувалися з Гвен — сусідкою ймовірного "Зодіака". Жінка стверджує, що в дитинстві часто залишалася під наглядом Поста і його дружини і що у чоловіка була "темна сторона".

Схожість фоторобота з підозрюваним, фото: Fox News
Схожість фоторобота з підозрюваним, фото: Fox News

"Зараз, будучи дорослою, Я розумію, що все це мало сенс. Коли я була підлітком, я не могла скласти два і два, поки не стала старше. Той факт, що Гері - Зодіак, просто підриває мозок", - зізнається Гвен.

Кадр з фільму "Зодіак", скріншот: YouTube
Кадр з фільму "Зодіак", скріншот: YouTube

Історія "Зодіака" стала феноменом, який знайшов відображення в масовій культурі. Події лягли в основу багатьох книг, фільмів і серіалів, а також музичних композицій. Одна з найвідоміших екранізацій цієї історії — трилер "Зодіак" Девіда Фінчера. У фільмі зіграли Джейк Джилленхол, Марк Руффало, Роберт Дауні молодший, Хлоя Севіньї та інші.

Раніше повідомляли, фанатів "Крику" обрадували можливістю переночувати в легендарному особняку: фігура в плащі буде поруч всього 130 гривень.

Як повідомляв Знай.uа, чоловік купив будинок з лялькою-вбивцею, замурованою в стіні: "Сподіваюся, у вас є ножі".

Знай.uа писав, в Одеській затоці посеред дня застрелили власника "казки": копи запустили "Сирену", вбивці загрожує 15 років.