Президент Володимир Зеленський розмістив пост, присвячений пам'яті всім жертвам Бабиного Яру, у 80-ту річницю трагедії.

Зеленський розмістив серію фотографій з важливого дня для всього українського і європейського народів - 6 жовтня пройшла офіційна церемонія в пам'ять убитим жертвам в Бабиному Яру. Значимість щорічних пам'ятних заходів не дозволяють забути жорстокість нацистів по відношенню до невинних людей, які були масово і нещадно розстріляні. Сьогодні Бабин Яр - це всесвітньо відоме місце трагедії, що стало символом Голокосту і самим інтернаціональним кладовищем в Україні.

"Трагедія Бабиного Яру торкнулася кожного. Кожної людини, яка вважає себе людиною. Адже те, що відбулося тут, є злочином проти виду. Проти поняття "людина", - написав Володимир Зеленський.

Також, на запрошення Президента, церемонію відвідали представники і глави великих держав. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер (Frank-Walter Steinmeier) з дружиною, Президент Ізраїлю Іцхак Герцог і Албанії - Ілір Мета.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше ми писали про те, що Володимир Зеленський натякнув на близьку зустріч з Володимиром Путіним - "У форматі тет-а-тет"

Нагадаємо, Путін жадає зустрічі з Зеленським: ні слова про Крим і Донбас

Як повідомляв Знай.uа, "Слуга народу" Єлизавета Ясько примчала до Грузії до заарештованого Саакашвілі після заяви про любовні стосунки: "Пишаюся ним"

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський присвоїв Кузьмі звання Героя України: "Піснею зцілив душу"