У світі з'явився автомобіль, який можна заправляти один раз на століття. Він може живитися завдяки торію.

Про це повідомляє "Тhepo.st".

Так, стало відомо, що компанія Laser Power Systems (LPS) з Коннектикуту розробляє нову рухову систему з торієм. Через його надзвичайну щільність, торій здатний виробляти неймовірні обсяги тепла. Наразі компанія експериментує з маленькими шматочками матеріалу, здатними створювати лазерний промінь, який нагріває воду, генерує пар і обертає мінітурбіну.

Автомобиль, фото Тhepo.st"
Автомобиль, фото Тhepo.st"

Поточна модель торієвого двигуна важить 200 кілограмів і легко вміщається під капотом традиційного автомобіля. За висновком експертів, всього вісім грамів торію будуть живити звичайний автомобіль протягом століття.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Джерела енергії з малим або нульовим викидом СО2 повинні бути дешевші, ніж вугілля, або вони проваляться у своїй спробі замінити викопне паливо", - зазначив експерт Роберт Харгрейвс.

Варто зауважити, що у США споживають 20 відсотків світової енергії. Однак, Харгрейвс зазначає, що навіть якщо знизити їх емісію СО2 до нуля, 80 відсотків, вироблених іншими країнами, як і раніше будуть проблемою. А так, як викид вуглекислого газу переходить вже всі межі, потрібні нові ідеї.

Торій також може стати і відповіддю на питання про світову ядерну енергетику:

1.Торій виробляє від 10 до 10 тисяч разів менше довгоіснуючих радіоактивних відходів.

2. Видобуток торію дає всього один чистий ізотоп, в той час як суміш природних уранових ізотопів вимагає збагачення для роботи в більшості звичайних ядерних реакторів.

3. Торій не може підтримувати ланцюгову ядерну реакцію без спеціальних кондицій, так що в разі потреби його розпад в реакторі припиняється автоматично.

Тому Харгрейвс вже в найближчому часі пророкує перехід на торій фабрик та інших промислових концернів.

Нагадаємо, Porsche представила "Ладу", яку не могли зібрати при СРСР: "Жигулі" від ВАЗ і поруч не стояли. Автомобіль, який вразить кожного

Раніше Знай писав, ЗАЗ і Москвич без жодної подряпини: водії "відкопали" справжніх динозаврів автопрому, таких більше не роблять. Автомобілі, які заворожують

Також Знай повідомляв, що у Києві помітили унікальний ретрокар 1968 року, на такому каталися тільки рок-зірки і президенти