Ціна на газ в Європі злетіла до вже 1950 доларів за 1000 куб.м. газу. Ще сьогодні вранці просили 1600 доларів за тисячу кубометрів, свідчать дані на біржі ICE Futures.

При цьому ціни ростуть катастрофічно швидко - ще вчора за блакитне паливо просили майже на дві сотні доларів дешевше -1425 доларів.

Такий ажіотаж і рекордне подорожчання не могли пройти непоміченими. У зв'язку з тим, що відбувається група країн ЄС, до якої увійшли Франція, Іспанія, Чехія, Румунія і Греція, запропонували провести розслідування причин, за якими стався рекордний стрибок цін на газ в Європі.

Серед можливих причин подорожчання називають невеликі запаси газу в європейських газосховищах за холодну зиму, а також слабкі темпи закачування газу, спровоковані дефіцитом пропозиції.

Скрін, https://twitter.com/JavierBlas/status/1445490206094753797
Скрін, https://twitter.com/JavierBlas

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, через дії Російської Федерації, яка навіть не намагається наростити обсяги поставок газу в ЄС, ціни на блакитне паливо в Україні, відповідно, стали найвищими за всю історію.

"Це натяк на те, що у нас в підсумку теж ціни на газ потім будуть величезні?", "Будемо далі загравати з міжнародними терористами, або як?", - пишуть у коментарях до повідомлення українці.

Нагадаємо, що в Мінсоцполітики розповіли, як отримати субсидію: простий і зрозумілий алгоритм. Багато жителів України можуть розраховувати на соціальну допомогу.

Як повідомляв портал Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також Знай в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти.