У Києві готуються до жорсткого локдауну, тому незабаром в заклади пускатимуть тільки при наявності covid-сертифіката або негативного тесту.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Так, стало відомо, що київська міська адміністрація повідомила, що поки карантин в столиці не будуть посилювати. Зараз міська влада тільки готується до можливого посилення карантину в разі введення Києва в "помаранчеву" або "червону" зону.

Карантинні обмеження, фото з відкритих джерел
Карантинні обмеження, фото з відкритих джерел

"Зараз поки в Києві встановлено "жовтий" рівень епідопасності, наявність covid-сертифікатів або ПЛР-тестів не є обов'язковою умовою для відвідування міських установ", - йдеться в повідомленні.

При цьому в КМДА підкреслили, що зараз основними вимогами для відвідування закладу є захисна маска і дотримання дистанції.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Коли столиця потрапить в "помаранчеву" або "червону" зону, тоді відвідувачів в держадміністраціях, ЦНАПах, підприємствах і організаціях, незалежно від форми власності, будуть приймати тільки при наявності COVID-сертифіката або ПЛР-тесту.

Зазначимо, що вимога щодо тесту або сертифіката не поширюється на осіб, які не досягли 18 років. Однак, всі без винятку повинні знаходиться в масках і дотримуватися дистанції.

Нагадавши, що Covid-19 в Україні "плавиться" під теплом бабиного літа, антирекорди відступають: цифри МОЗ на 3 жовтня