Українцям розповіли про підвищення пенсій для людей, вік яких від 75 до 80 років. Перші пенсіонери вже отримали виплати з доплатою. Кому і скільки будуть тепер платити.

Про це стало відомо завдяки новому посту на сторінці Пенсійного кур'єра в соціальній мережі Facebook, де регулярно дають поради щодо отримання пенсії, або ж публікують всі останні нововведення від уряду.

Як відомо, починаючи з понеділка, 4 жовтня, почалася виплата пенсії за місяць, і тепер пенсіонери, вік яких від 75 до 80 років отримуватимуть більше грошей.

Справа в тому, що ще в кінці минулого року для них була призначена компенсаційна виплата в розмірі 400 гривень. Тепер максимальна пенсія може становити 10340 гривень.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Крім того, для зазначеної категорії громадян, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та мають страховий стаж не менше 25 років чоловіка та 20 років жінки, мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2500 гривень.

Пенсіонер, скріншот: Youtube
Пенсіонер, скріншот: Youtube

Для тих, кому виповниться 75 років після 1 жовтня, щомісячна доплата буде встановлюватися з дати, коли він досяг даного віку. А ось якщо Пенсіонеру виповниться вже 80 років, то компенсаційна доплата буде збільшена з 400 до 500 гривень.

пенсіонер, скріншот з відео
пенсіонер, скріншот з відео

Наступного підвищення пенсії варто чекати в грудні, проте воно буде незначне. Індексація традиційно проведеться в березні наступного року.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Раніше повідомляли, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.

Як повідомляв Знай.ua, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя".

Знай.ua писав, навіть 2000 гривень не набереться: скільки отримуватимуть пенсіонери на місяць і кому не світить підвищення.