Для всіх українців, які вже давно думають або просто збираються купувати новеньку ластівку, так би мовити "з салону", з'явилися важливі новини. Експерти, які стежать за маніпуляціями на авторинку, налаштовані дуже негативно.

Справа в тому, що в Україні нові авто будуть щомісяця дорожчати на 1-2%. Фахівці впевнені, що така тенденція збережеться до закінчення дефіциту мікрочіпів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських автопорталів.

Автомобілі, скріншот: YouTube
Автомобілі, скріншот: YouTube

Причина подорожчання криється в постійному перевищенні попиту над пропозицією. Дефіцит в свою чергу впливає на терміни доставки і вартість опцій. Експерти прогнозують, що ситуація нормалізується не раніше 2022 року.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Автовиробники вже другий рік поспіль працюють в умовах глобального дефіциту мікрочіпів, який стався на тлі карантину в Азії. У 2020 році автомобільні компанії припиняли виробництво через пандемію, а виробники електронних компонентів були змушені шукати нові ринки збуту.

Після відновлення випуску машин, мікрочіпів стало не вистачати. За словами експертів, брак відчуватиметься і в 2022 році, але вже не так сильно.

Раніше повідомляли, користувачі iPhone зіткнулися з черговою проблемою нової iOS: бережіть свої фото.

Як повідомляв Знай.uа, Apple знижує ціну на iPhone 12 вдвічі: де і за скільки можна придбати торішній флагман.

Знай.uа писав, після нової презентації Apple обвалили ціни і зняли з виробництва деякі моделі iPhone: майже "задарма".