Українці пропонують запровадити в країні спеціальні номерні знаки для класичних автомобілів, що мають історичну цінність. Відповідну петицію розмістили на офіційному сайті Офісу президента.

Автор петиції, Сергій Плахотнюк, зазначає, що у таких країнах, як Німеччина та Польща, вже давно існує спеціальний клас транспортних засобів - історичний. До нього належать автомобілі, старші 30 років, в оригінальній комплектації та в доброму технічному стані. «Такі автомобілі, замість звичайних, мають номерні знаки спеціального формату.

Не так давно в Україні, так само як в Німеччині, з'явилися номерні знаки для електромобілів, маршрутних таксі з електродвигуном тощо», - розповідає громадянин.

Він закликає запровадити чергові зміни до ДСТУ 4278:2019, і ввести в обіг новий тип знаків виду АА 12345 Н, де:

  • АА - літеросполука, що позначає адміністративно-територіальну приналежність;
  • 12345 - порядковий номер;
  • Н - літера, що позначає приналежність транспортного засобу до класу історичних.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому цифри та літери на білих номерах мають бути червоного кольору.

Для того, щоб отримати такі номери, автомобіль має відповідати певним вимогам:

  • бути старшим за 30 років,
  • мати оригінальну комплектацію.

За таке нововведення проголосували троє осіб із необхідних 25 тисяч.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Харкові засікли унікальний колекційний BMW. Автомобіль, який заїхав на вулицю студентську, мав прекрасний, доглянутий вигляд, нові шини і нові диски.