Українська вакцина від Covid-19 може з'явитися вже в наступному, 2022 році. Про це розповів Міністр охорони Здоров'я України Віктор Ляшко.
Заява прозвучала в ході виїзної наради фракції "Слуга народу" в Трускавці. Президент України Володимир Зеленський поставив головному епідеміологу країни і міністру охорони здоров'я питання, коли з'явиться Українська вакцина, і отримав розгорнуту відповідь.

Скрін, відео YouTube вакцинація
Скрін, відео YouTube вакцинація

Це відбулося в рамках презентації плану реформ на 2021-2023 роки. Він заявив що в місті Харків вже почався монтаж ліній для виробництва вакцин від грипу та китайського вірусу.За словами Віктора Ляшка ця вакцина стане однією з перших, А до кінця року будуть точно відомі дати випуску препарату. "Це одна з перших. І на етапі підписання меморандум про інвестиції набагато більше. До кінця цього року ми точно будемо знати чіткі дедлайни виробництва вакцин, але в наступному році з лінії зійде перша українська вакцина", — сказав міністр охорони здоров'я.
У МОЗ очікують, що нова вакцина зможе переконати українців вакцинуватися вітчизняним продуктом і прискорити темпи вакцинації. За допомогою масової вакцинації вдасться створити колективний імунітет і перемогти пандемію COVID-19.

Нагадаємо, раніше в Мукачеві вакцинацію перетворили на лотерею: автомобіль, велосипеди та самокати за щеплення

Також "Знай.иа" повідомляв, що невакциновані вчителі закрили на карантин тисячі українських шкіл

Як повідомляв портал «Знай.иа", українців покарають за підробку Covid-сертифікатів: влетить не тільки лікаря

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще