У середу, 29 вересня Кабінет міністрів схвалив державну космічну програму України аж до 2025 року. Вони передбачають виділити з бюджету на розвиток галузі 40 мільярдів гривень, ще 25 мільярдів будуть виділені з неназваних джерел.

Інформація про це з'явилася на сайті Кабінету Міністрів України. У Кабміні очікують, що програма почне давати фінансову віддачу ще до кінця встановленого терміну. "За попередніми підрахунками, непрямі доходи у сфері економіки та додаткові переваги у сфері національної безпеки, державного управління та екології за цей період складуть понад 16 млрд грн",- сказав віце-прем'єр міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський. Найбільший дохід розраховують отримати в сегментах екології, агромоніторингу, безпеки і оборони.

Кабмін - фото Кабінет Міністрів України
Кабмін - фото Кабінет Міністрів України

Космічна програма України ставить за мету реалізувати 6 завдань. Агромоніторинг, який згадав Урський, в списку завдань не фігурує. У програмі передбачається реалізація космічної діяльності в інтересах національної безпеки і оборони, створення ракетно-космічної техніки, створення космічних систем спостереження Землі, наукові дослідження в галузі космічної діяльності.

Програма ще не прийнята у Верховній Раді. Можливо, депутати вирішать, що 40 мільярдів гривень можна пустити на більш корисні цілі, ніж "космічний агромоніторинг".

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зеленський після зустрічі з главою NASA Біллом Нельсоном сказав, що в України є всі шанси стати космічною державою. Україна нарощує потужності в цьому напрямку. Незабаром, приватна компанія відправить українську місію на місяць, а влада анонсувала запуск першого за десятиліття супутника.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Шмигаль змусить Раду працювати в "бойовому режимі"

Також "Знай.иа" повідомляв, що ЗМІ назвали прізвища головних аграрних лобістів при владі: у списку-Лабазюк і Воробей

Як повідомляв портал «Знай.иа", нові ініціативи в парламенті: за пам'ятники-штрафи 10 тисяч, за матюки в Раді – "червона картка"