Нагадаємо нашим читачам, що одним з ідеологів зведення укріплень на кордоні з РФ в 2014 році був тодішній прем'єр Арсеній Яценюк. Він зазначав, що їх призначення - сформувати першу лінію оборони і дати можливість регулярній армії прийти на допомогу.

Тепер же протягом 2022-2023 років діюча влада обіцяє побудувати захисні споруди на держкордоні з Росією і Білоруссю для ефективного контролю. На це зараз потрібно 17 млрд грн.

Про це заявив глава МВС України Денис Монастирський під час візиту в Луганську область, де звели ще одну ділянку огорожі.

"Велике будівництво" на кордоні з РФ і Білоруссю, фото: МВС України
"Велике будівництво" на кордоні з РФ і Білоруссю, фото: МВС України

У МВС кажуть, що там облаштували комплекс захисних інженерних споруд: протитранспортні рів і вал, контрольно-слідову смугу, рокадну дорогу, загороджувальний паркан з колючим дротом і інтелектуальну систему відеоспостереження на 15 спостережних вежах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Міністр стверджує, що така система здатна протидіяти потенційним спробам вторгнення, диверсійного проникнення, нелегальній міграції та контрабанді.

"Ми зараз не такі, як вісім років тому. Держава докладе всіх зусиль і фінансів, щоб облаштувати нарешті ділянки кордону з Росією і Білоруссю. Наступного року має бути "велике будівництво кордонів". Це і інженерні споруди, виконані фахівцями, і в цілому новий інтелектуальний кордон, який дасть можливість прикордонникам на 100% контролювати кордони нашої країни", — цитує прес-служба МВС Монастирського.

Раніше повідомляли, пухнастий взвод ЗСУ: українські герої похвалилися своїми кошенятами на передовій.

Як повідомляв Знай.uа, українські прикордонники затримали афганського біженця, який три дні провів під фурою: хотів до Франції.

Знай.uа писав, прикордонники будують паркан з колючим дротом і риють ями перед Росією: "Залишилося запустити крокодилів".