Процес зародження життя-одна із загадок, які хвилювали людство століттями. І нарешті один ентузіаст зміг провести його повну зйомку.

Леннарт Нільссон-шведський фотограф, у якого була мета. Він мріяв повністю відобразити процес зародження життя на всіх етапах, від запліднення і до повного формування плоду. Він витратив на це 12 років життя, але все-таки впорався з цим завданням. Нільссон опублікував вражаючу колекцію фотографій, на яких є всі етапи.

Перші фотографії пов'язані безпосередньо з процесом запліднення. Нільссон зобразив, як сперматозоїди рухаються по фаллопієвих трубах і як один із щасливчиків проникає всередину яйцеклітини, і навіть зміг зробити фото сперматозоїда всередині яйцеклітини.

Процес зачаття, фото Lennart Nilsson
Процес зачаття, фото Lennart Nilsson

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Далі можна побачити ембріон у віці 8 днів, прикріплений до стінки матки.

Ембріон прикріплений до стінки матки, фото Lennart Nilsson
Ембріон прикріплений до стінки матки, фото Lennart Nilsson

Леннарт сфотографував момент початку формування мозку, формування серця. Також в колекції є фотографії плоду у віці 5 тижнів, коли вже починають формуватися риси обличчя. У колекції є фото плоду в різному віці, в момент формування скелета, кровоносної системи. Також є фото малюка на різних етапах розвитку. На фото ембріона віком 8 тижнів добре видно плодову оболонку, яка захищає його.

8-тижневий ембріон, фото Lennart Nilsson
8-тижневий ембріон, фото Lennart Nilsson

На 18 тижні розвитку плід вже досить сформований, у нього видно риси обличчя, на руках і ногах є пальці. Він вже може чути звуки

18-тижневий плід, фото Lennart Nilsson
18-тижневий плід, фото Lennart Nilsson

Останнє фото датовано віком 36 тижнів, коли до народження малюка залишається всього 4 тижні.

36-тижневий плід, фото Lennart Nilsson
36-тижневий плід, фото Lennart Nilsson

Нагадаємо, раніше "Пап, я вагітна": дочка довела до сліз батька з хворобою Альцгеймера, ось так виглядає щастя

Також "Знай.иа" тато в декреті: топ "шкідливих" порад від колишнього копа, який зважився замінити маму

Як повідомляв портал «Знай.иа", у Польщі Українка народила четверню і може залишитися одна: чоловіка хочуть депортувати