1 жовтня православні християни відзначають день пам'яті мучениць Софії та Ірини єгипетської. Вони загинули за свою віру в III столітті.

Жили святі мучениці в Єгипті, в ті часи на території правив імператор Авреліан. Софія та Ірина вели праведне життя. Вони робили все для того, щоб поширити християнську віру серед єгиптян. Вони молилися, вели благочестиве життя і творили чудеса. Вони змогли навернути у віру чимало єгипетських язичників. Однак проповідувати довго жінкам було не судилося. За наказом правителя Клавдія, в одному з міст дівчат схопили і кинули в темницю. Як би жорстко їх не катували, Софія та Ірина не зреклися християнської віри. За це їх обезголовили. Сталося це приблизно в 270 році.

Свята Ірина, скріншот Youtube
Свята Ірина, скріншот Youtube

Через деякий час Рівноапостольний імператор Костянтин Великий Перевіз мощі святої Ірини в Константинополь. На честь неї у Візантії пізніше побудували храм.

Що прийнято робити в цей день.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

У цей день було прийнято збирати шипшина, з нього робили чай, повидло, мармелад або компот. Люди вірили, що на Ірину він набуває надзвичайно сильні лікувальні властивості.

Також 1 жовтня тривали дівочі посиденьки. Було прийнято збиратися всім разом і нарізати і солити капусту, заготовлюючи її на зиму. Також молоді дівчата раділи, співали пісні і розмовляли про все.

Прикмети на 1 жовтня

1 жовтня прийнято спостерігати за журавлями. Якщо вони вже почали відлітати в теплі краї, на Покрову чекали перших морозів. Якщо журавлів немає-до Артемьего дня морозів не буде

Якщо листя з берези не опало - до пізнього снігу.

Якщо бур'яни виросли дуже високими-це до сніжної зими.

Якою буде погода в цей день, такою вона буде і на 1 квітня

Що категорично не можна робити 1 жовтня.

Не варто хвалитися своїми успіхами і досягненнями перед іншими, також не просіть у Господа більше, ніж необхідно.

Сьогодні не можна лінуватися. День варто витратити на те, щоб заготовити гриби, засушити ягоди, зробити інші заготовки на зиму.

Не можна прибирати павутину. Вона знаменує теплі дні.

Нагадаємо, раніше протоієрей Сергій Ющик повідав про таїнство, яке направлено на зцілення тіла

Також "Знай.иа" Потужна молитва Ісусу Христу від псування: "Поверни зло назад в пекло"

Як повідомляв портал «Знай.иа", як подавати милостиню, щоб розбагатіти самому: прикмети, які навчать правильно поводитися з "енергією грошей"