Власник Харківського ресторану відмовив гостю в обслуговуванні українською мовою.

Цей випадок висвітлив активіст Сергій Стерненко на своєму YouTube-каналі. Назва його відео говорить: "У Харкові продавець назвав україномовних рагулями і відмовився обслуговувати чоловіка українською мовою". Стерненко опублікував запис розмови між відвідувачем Владиславом і продавцем, за сумісництвом, одним із власників закладу "7ЧБРК" Олександром.

Гість поцікавився, чому власник принципово відмовляється обслуговувати його українською мовою, і нарвався на "полум'яну" промову чоловіка.

"Чому мене зобов'язують говорити українською мовою? Чому не китайською? Мій лексикон українською нижче, ніж російською. По-російськи мені спілкуватися зручніше... Я виріс в російськомовному середовищі. Мені незручно... Я не хочу проводити насильство над собою. Я краще буду англійською", - так аргументував свою позицію власник закладу.

Влад також запитав чому Олександр називає україномовних людей "рагулями", на що чоловік заявив, що це його "особисте ставлення як людини і як громадянина", і додав: "Я живу в Україні, на жаль".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, Лариса Ніцой показала саму зразкову школу України, тут добре знають не тільки рідну мову

Як повідомляв Знай.uа, не здав - залишаєшся без посади: скільки чиновників завалили іспит на знання української мови

Також портал Знай.uа писав, скільки людей в Україні заговорили рідною мовою з часів незалежності: вражаючий результат