Пенсії в нашій країні можуть скоротитися на десять відсотків. Про це повідомила глава Мінсоцполітики, передає портал РБК-Україна.

Марина Лазебна озвучила дану проблему на круглому столі "Пенсійна реформа в Україні: бути чи не бути". Причину вона знайшла в демографії. Вона зазначила, що в 2004 році ввели страхову пенсійну систему, яка передбачає, що чим більше зарплати і стаж, тим більше пенсії. Добре пропрацювала дана система протягом п'яти років.

Але потім через демографічні зміни, популістські, непродумані і несистемні рішення пенсійна система стала недофінансованою і несправедливою. В результаті - сьогодні пенсії становлять 30% від зарплат, а в перспективі через демографію будемо мати 20%
,-зазначила вона.

Пенсіонери, фото: Unian
Пенсіонери, фото: Unian

Міністр зазначає, що уряд збирається побудувати нову стійку і всеосяжну пенсійну систему, яка буде враховувати інтереси кожної категорії пенсіонерів і працюючих людей.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Глава Мінсоцполітики повідомила, що урядом була закладена п'ятирівнева система соцпідтримки, яка нібито дає перспективу будь-якому українцю, який вийшов на пенсію.

Раніше повідомляли, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.

Як повідомляв Знай.uа, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя".

Знай.uа писав, навіть 2000 гривень не набереться: скільки отримуватимуть пенсіонери на місяць і кому не світить підвищення.