Цього року були припинені виплати тимчасової допомоги українцям, які пішли на пенсію в 60-річному віці з нестачею стажу.

Постанова була прийнята ще урядом Володимира Гройсмана. А ось наукова співробітниця Інституту демографії та соціальних досліджень НАН Лідія Ткаченко вирішила поговорити з українцями на тему того, куди ж варто звертатися через брак стажу для отримання пенсії.

Пенсіонер, фото: скріншот з відео
Пенсіонер, фото: скріншот з відео

"Більшість людей про це і не чули. Втім, більшості людей це і не стосуватиметься. Все ж у тих людей, які зараз виходять на пенсію, вистачає стажу для того, щоб вийти на пенсію в 60 років", – заявила жінка.

До 2004 року людина повинна була отримати 27-28 років стажу, щоб зараз вийти на пенсію, бо зараз облік стажу здійснюється виключно за даними бази персоніфікацій Пенсійного фонду України. Страховий стаж існує досі - це той, за який були сплачені страхові внески. І на пенсію може вийти абсолютно кожен, бо існують соціальні виплати, що стосуються людей, які досягли 65 років, без достатнього стажу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пенсіонер. Фото: Capital.ua
Пенсіонер. Фото: Capital.ua
Пенсіонер. Фото: Capital.ua

"Якщо не вистачає стажу, тобто варіант одноразово докупити собі стаж. Якщо не вистачає буквально кілька місяців, звичайно, це може мати сенс, тому що за кожен місяць стажу, якого вам не вистачає, потрібно буде заплатити подвійний мінімальний розмір внеску. А мінімальний розмір внеску - це 22% від мінімальної зарплати", - заявляє експерт.

Пенсіонери, фото: Unian
Пенсіонери, фото: Unian

Нагадаємо, Лава вулкана зруйнувала понад 200 будинків, але один обійшла стороною: справжнє диво для пенсіонерів

Як повідомляв "Знай.ua", ще в СРСР працювала в 2 місцях, щоб прогодувати сім'ю: українка знайшла спосіб законно збільшити трудовий стаж

Знай.ua писав, українцям готують пенсійне ноу-хау: гроші можуть "лопнути", як у 90-ті