Наші читачі зрозуміють, що ще в березні 2021 року голова Мінсоцполітики України Марина Лазебна дала старт пілотному проєкту "Почуй мене". У рамках відповідної програми люди з порушенням слуху зможуть безпроблемно звертатися із запитами до Міністерства та отримувати відео відповіді мовою жестів. І ось у вересні історія отримала продовження.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

"Міністр соціальної політики Марина Лазебна в Міжнародний день жестових мов привернула увагу суспільства до теми безбар'єрності. Стратегія безбар'єрності - це амбітний план розвитку суспільства.

Найближчі два роки в Україні мають бути реалізовані понад 250 проєктів з ліквідації бар'єрів у всіх сферах суспільного життя.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Мабуть, найважливіший момент стратегії зі створення безбар'єрного простору - це зміна філософії соціального захисту "від надання пільг до створення можливостей". Фактично кожен напрямок роботи Мінсоцполітики так чи інакше пов'язаний з подоланням бар'єрів.", - повідомляється в публікації.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.

Як повідомляв Знай.uа, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "Ціна помилки - якість життя".

Знай.uа писав, навіть 2000 гривень не набереться: скільки отримуватимуть пенсіонери на місяць і кому не світить підвищення.