В Україні вводиться обов'язкова вакцинація проти коронавірусу для працівників навчальних закладів, співробітників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.

Про це рішення заявив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час засідання Кабміну.

"За результатами нашої ранкової урядової наради пропонуємо розпочати впровадження обов'язкових профілактичних щеплень від гострої респіраторної хвороби COVID-19", - заявив Ляшко.

За словами міністра, закон про захист населення від інфекційних захворювань передбачає, що працівники різних професій, виробництв і організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників або поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних захворювань.

Карантин в Україні, фото: unian
Карантин в Україні, фото: unian

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Глава МОЗ нагадав, що на перших етапах вакцинальної кампанії щеплення отримали медичні працівники, військові, співробітники МВС, службовці Нацгвардії, рятувальники. В цілому вакцинацією охоплено більше 80% людей даних категорій.

Він також додав, що Європейський суд з прав людини нещодавно підтвердив, що обов'язкова вакцинація — законна і може бути необхідна в демократичних суспільствах і не суперечить конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Віктор Ляшко. Фото: офіційна Фейсбук-сторінка
Віктор Ляшко. Фото: офіційна Фейсбук-сторінка
Віктор Ляшко. Фото: офіційна Фейсбук-сторінка

Нагадаємо, в Україні впроваджують "жовтий" карантинний рівень: дистанційка для шкіл та обмеження для бізнесу

Як повідомляв Знай.uа, відпахав у колгоспі за мінімальну пенсію: у стажі українців знайшли хитру лазівку

Також портал Знай.uа писав, що Верховна Рада планує перейти на дистанційку, українці киплять: "Скайп-вечірки"