У Міністерстві охорони здоров'я розповіли про те, з якого матеріалу найкраще підбирати захисну маску. Яка найефективніша, а від якої найкраще відразу позбутися.

Новий пост з'явився на сторінці МОЗ у соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщають користувачів про різні новини в сферах медицини, або ж дають корисні поради, як цього разу.

Вони розповіли, з якого матеріалу найкраще підібрати захисну маску. Яка підійде саме вам, і не буде доставляти дискомфорту.

Тканинні наприклад виготовляють з текстильних матеріалів, за типом шовку, бавовни або ж поліестеру. Повітрю потрапити набагато простіше.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Маски з шовку або шовкової підкладкою відмінно підійдуть для тих краще, у яких очен чутлива шкіра. Також даний матеріал здатний поглинати швидко вологу, яка утворюється під маскою.

люди в масках, скріншот з відео
люди в масках, скріншот з відео

Маска з бавовни краще, ніж з неопрену, так як набагато менше завдає шкоди шкірі, але, гірше поглинає вологу, через щільного матеріалу, і виходить ефект парника.

При використанні багаторазової маски необхідно пам'ятати, що вона теж не вічна і ефективність її з часом зменшується, згодом її теж треба буде замінити на нову. Після кожного застосування її треба ретельно обробляти як для захисту від вірусу, так і для запобігання запаленню (шкірне сало і бруд накопичуються на масці і можуть привести до маскне). Чи не обробляють маску агресивними миючими засобами, так як їх частки можуть залишитися на масці після обробки і привести до розвитку контактного дерматиту. Тканинні маски необхідно прати і прасувати після кожного використання.

люди в масках, скріншот з відео
люди в масках, скріншот з відео

При використанні одноразових масок потрібно пам'ятати Головне правило-їх потрібно міняти раз в 4 години, щоб убезпечити себе.

Захисні маски, кадр з відео
Захисні маски, кадр з відео

Нагадаємо, раніше Китайський вірус в Україні вийшов на "червону шістку"

Також Знай.uа писав, що українських студентів масово виселяють з гуртожитків через вакцинацію

Як повідомляв портал Знай.uа, Кравченко розповів, які вакцини зможуть перемогти COVID-19