В Україну прийшла справжня осінь, а разом з нею і нові цифри в платіжках за комуналку. Деяким громадян не подобається ситуація в платіжках від енергокомпаній, за світло і газ. На сайті українського президента з'явилася петиція, де просять "навести лад" і зобов'язати компанії формувати суми до оплати однією цифрою.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

газ, скріншот: YouTube
газ, скріншот: YouTube

"Добрий день! Прошу навести лад в платіжках від енергокомпаній, за світло і газ. Якщо народ купує куб газу або кіловат електроенергії, то за однією ціною в платіжці. Зобов'язати компанії формувати оплату однією цифрою.

Нікому не цікаво, за що деруть з нас гроші за кількома платіжками. Якщо я купив 1л молока, то мені не кажуть доплатити за доїння, годівлю корів, перевезення молока і зарплати всім причетним людям до виробництва. Так і з енергетичними продуктами має бути.", - повідомляється в петиції.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Петиція Станіслава Кузнєцова, скріншот: president.gov.ua
Петиція Станіслава Кузнєцова, скріншот: president.gov.ua

Автором петиції виступив Станіслав Кузнєцов. Для офіційної відповіді від глави держави петиція повинна зібрати 25 підписів від громадян.

Раніше повідомляли, майже, як автомобіль: з мотоблоків в майбутньому хочуть зробити новий транспорт.

Як повідомляв Знай.uа, українці знайшли "дірку" в тарифах на газ і воду перед опалювальним сезоном: звідки беруться "зайві" відсотки.

Знай.uа писав, кияни просять відновити оплату готівкою в громадському транспорті: "Це незаконно".