На селекторній нараді під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля було вирішено, що вже у вівторок, 21 вересня 2021 року, відбудеться засідання Державної комісії НС та ТЕБ про розгляд встановлення рівня епідемічної небезпеки по всій території країни з середи.

Міністерство охорони здоров'я повідомляє про збільшення кількості нових підтверджених випадків захворювання на коронавірус (covid-19) протягом останнього тижня — на 68%, рівень госпіталізації збільшився на 51%. Глава МОЗ Віктор Ляшко наполягає, що навантаження на систему все ще контролюється.

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

"У зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації, уряд на позачерговому засіданні прийняв рішення про продовження дії адаптивного карантину до 31 грудня 2021 року. Крім того, учасники наради обговорили проведення наступного засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Прем'єр-міністр підкреслив, що одночасно запрацюють нові правила адаптивного карантину, які послаблюють обмеження для тих установ господарювання та освіти, в яких вакциновано першою дозою не менше 80% персоналу", - йдеться на сайті урядового порталу.

Денис Шмигаль, фото: Facebook
Денис Шмигаль, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Прем'єр-міністр заявляє, що був змінений підхід до різних обмежень, дозволяючи роботу закладам, зазначеним раніше. Це дозволить не зупиняти Освітній або економічний процес в Україні. Вакцинація досі працює в добровільному порядку і є пріоритет у протидії коронавірусу.

Тепер Нацполіція посилено працює над протидією підробці документів про успішну вакцинацію.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

Нагадаємо, "Люди не свині, зжеруть": привіз свіжого м'яса в столичний маркет вразив покупців антисанітарією

Як повідомляв "Знай.ua", Україна на порозі чергового локдауну: 21 область перетнула "червону лінію" захворюваність

Знай.ua писав, країну захлеснули масові протести, поліцію закидають камінням: десятки правоохоронців постраждали