Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що сталося за тиждень в Україні. Про карантинні сертифікати, нові обмеження, а також про бюджет на наступний рік.

Новий пост він розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщає пiдписникiв про все, що трапляється в країні.

По-перше, Україна ввела ковід-сертифікати, які допоможуть багатьом закладам, включаючи школи та університети, працювати під час жовтої та червоної зонах карантину. Все за умови, що у вас є цифровий сертифікат в додатку.

Так, обмеження жовтої зони не будуть поширюватися на заклади (у тому числі ресторани, кінотеатри, спортзали і т.д.), якщо відвідувачі і 80% персоналу мають «жовтий» ковід-сертифікат, тобто отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, мають негативний тест, зроблений не пізніше , ніж за 72 години, або одужали після коронавірусної хвороби.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Інфографіка, фото: Telegram
Інфографіка, фото: Telegram

У червоній зоні працюватимуть заклади тільки в тому випадку, якщо відвідувачі і 100% співробітників щеплені.

Варто відзначити, що Кабінет міністрів також прийняв рішення продовжити адаптивний карантин до кінця року, і після цього він найімовірніше буде продовжений ще раз.

Також, Уряд затвердив проект Державного бюджету на наступний рік. У пріоритеті як і раніше-медицина, освіта, армія, інфраструктура, соціальні програми, діджиталізація.

Зовсім скоро розмитнити автомобіль можна буде за допомогою програми або порталу Дія. Уряд вже почав використовувати його в тестовому режимі, однак, щоб він працював як треба, Верховній Раді необхідно прийняти ряд законів.

Євробляхи, фото: Unian
Євробляхи, фото: Unian

Вже з 1 жовтня українці, вік яких перевищив вже 70 років, отримають додаткові виплати до пенсії. Це програма Володимира Зеленського передбачає 500 грн для людей старше 80 років, а також додаткові 400 грн щомісяця отримувати будуть пенсіонери від 75 років.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, раніше шахраї з ОLХ списали 400 доларів клієнтки Приватбанку

Як повідомляв портал Знай.ua шахраї зняли з картки Ощадбанку 80-річної пенсіонерки 2 тисячі гривень

Також Знай.uа писав, як не стати жертвою шахраїв і не віддавати чужі борги