Просто з українського кордону прийшли новини тривожного характеру. Так, у пункті пропуску "Порубне", яке знаходиться біля кордону з Румунією, під вантажівкою виявили афганського біженця. Він хотів поїхати до Франції. Вантажівка прибула транзитом з Туреччини до Латвії. Іноземця митники знайшли на запасному колесі під причепом.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українського прикордонника Сергія Бровка в мережі Facebook.

З'ясували, що нелегальний мігрант є громадянином Афганістану. Йому всього 16 років. Вражаюче, що він їхав під колесом 3 доби. Таким чином він їхав вже третю добу, щоб дістатися країн ЄС. Спочатку планував до Франції.

ДПС України затримала афганського біженця, скріншот: Facebook
ДПС України затримала афганського біженця, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Водій-українець стверджує, що не знав про додаткового пасажира. Прикордонники нагодували афганця і дозволили йому прийти до тями. Зараз встановлюють всі обставини.

Лише за добу, 18 вересня, українські прикордонники затримали 14 нелегалів на кордоні. Вони були громадянами Афганістану, Бангладеш, Гвінеї, Сенегалу, Сирії, Ємену та Марокко.

Зокрема, 4 афганців затримали в селі Мужієво Берегівського району. Там зупинили машину "БМВ", в якій їх віз українець. Людей хотіли переправити через державний кордон.

Раніше повідомляли, Жорін розповів, як Україна збирається допомагати афганським біженцям.

Як повідомляв Знай.uа, Росія може використовувати міграційну кризу в якості гібридної зброї, - Ялі.

Знай.uа писав, утримання біженців з Афганістану може влетіти українцям у півмільярда: на що піде божевільна сума.