З'явилася інформація про те, що нові правителі Афганістану заборонили дівчатам вчитися в школах, а жінкам — викладати.

"Талібан" наказав відвідувати навчальні заклади тільки хлопчикам і чоловікам, бо в заяві про відновлення занять зовсім не йдеться про представниць прекрасної статі.

Афганістан, фото: скріншот з відео
Афганістан, фото: скріншот з відео

Школярі вже почали коментувати цю ситуацію.

"Все виглядає дуже похмуро", "Я боюся за своє майбутнє", "Я хотіла стати лікарем! І ця мрія зникла. Не думаю, що вони дозволять нам повернутися в школу. Вони не хочуть, щоб жінки отримували освіту", "Кожен день я прокидаюся і питаю себе, навіщо я живу? Чи варто мені залишатися вдома і чекати, поки хтось постукає в двері і попросить мене вийти за нього заміж? У цьому головна мета жінки?", - повідомляють дівчата різним виданням.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Жителі Афганістану, фото: rossaprimavera
Жителі Афганістану, фото: rossaprimavera

Батько останньої з них погодився з дитиною, зазначивши, що його мама була неписьменною. Через це її чоловік знущався над нею, називав ідіоткою, тому він-то і не хоче, щоб з дочкою сталося те ж саме.

Афганістан повертається до суворого правління 90-х років минулого століття - нещодавно там закрили Міністерство у справах жінок, його замінили на Міністерство з пропаганди чесноти і запобігання вад. Чоловіки мали повернутися до навчальних закладів ще в суботу, 18 вересня 2021 року. Дівчатка ходять в окремі школи, тому їх закриття не склало труднощів.

А ось відвідування вищих навчальних закладів Ніхто для жінок не забороняв. Хоча багато хто побоюється, що роздільне навчання призведе до втрати доступу до освіти.

2021 рік, Афганістан / Getty Images
2021 рік, Афганістан / Getty Images

Нагадаємо, утримання біженців з Афганістану може влетіти українцям у півмільярда: на що піде божевільна сума

Як повідомляв "Знай.ua", Дмитро Комаров з "Світу навиворіт" нарвався на азіатських силачів: "Довелося тікати...

Знай.ua писав, українці благають Зеленського забрати їх із захопленого талібами Кабула: "У великій небезпеці"